Rent kontor

Tips for å holde kontoret rent mellom rengjøringsbesøk

Et rent kontor er viktig for både ansattes trivsel og produktivitet. Hos Storbyrenhold sørger vi for grundig rengjøring, men det er også noen enkle tiltak dere selv kan ta for å opprettholde et rent arbeidsmiljø mellom mellom våre besøk. Her er noen praktiske tips som kan hjelpe dere med å holde kontoret skinnende rent hver dag.

Oppfordre til en ren desk-policy

En av de enkleste måtene å holde kontoret rent på er å innføre en «ren desk»-policy. Be ansatte om å rydde bort personlige gjenstander, papirer, og unødvendige ting fra skrivebordene sine ved slutten av hver dag. Dette gjør det enklere å tørke overflatene raskt og reduserer opphopningen av støv og smuss.

Sørg for at det er søppelbøtter lett tilgjengelig

Plasser søppelbøtter strategisk rundt om i kontoret, spesielt nær arbeidsstasjoner og fellesområder. Dette gjør det enkelt for ansatte å kvitte seg med søppel, og bidrar til å holde området rent. Husk å tømme søppelbøttene regelmessig for å unngå overfylling og lukt.

Bruk desinfeksjonsservietter

Ha desinfeksjonsservietter lett tilgjengelig på kontoret, slik at ansatte kan tørke av tastaturer, mus, telefoner, og skrivebord daglig. Dette er spesielt viktig i influensasesongen eller under andre helsekriser. En rask tørk over de mest brukte overflatene kan redusere spredningen av bakterier og virus betydelig.

Hold kjøkkenet rent

Kjøkkenet eller lunsjrommet kan raskt bli et rotete og skittent område dersom det ikke holdes i sjakk. Oppmuntre ansatte til å rydde opp etter seg ved å vaske opp kopper, tallerkener, og bestikk de har brukt. Sørg for at oppvaskmaskinen tømmes og fylles jevnlig, og at søppel og resirkuleringsbeholdere tømmes daglig.

Implementer regelmessig rengjøring av fellesutstyr

Kontorutstyr som kopimaskiner, kaffemaskiner, og felles datamaskiner blir brukt av mange personer daglig. Planlegg regelmessig rengjøring av disse enhetene for å redusere bakterier og sikre at utstyret fungerer optimalt. Dette kan inkludere å tørke av berøringsskjermer og knapper med desinfiseringsmiddel.

Luftkvalitet og ventilasjon

En ren arbeidsplass handler ikke bare om synlige overflater. Luftkvaliteten er også viktig. Sørg for god ventilasjon ved å åpne vinduer når været tillater det, og bruk luftrensere hvis mulig. Regelmessig rengjøring av ventilasjonssystemer kan også bidra til bedre luftkvalitet og redusere allergener.

Hold gulvene ryddige

Et rotete gulv kan gjøre hele kontoret se uryddig ut. Sørg for at esker, papir og andre gjenstander ikke blokkerer gangveier eller ligger og flyter rundt. Bruk skoskap eller dørmatter for å redusere mengden skitt som trekkes inn i lokalene, spesielt i regnvær og vintermånedene.

Oppmuntre ansatte til å spise på kjøkkenet eller i fellesområder

Matrester og søl på skrivebordene kan tiltrekke seg skadedyr og skape uønsket lukt. Oppmuntre ansatte til å spise lunsj og snacks i bestemte områder, som kjøkkenet eller lunsjrommet, for å minimere søl og smuler på kontorplassene.

Tydelig markering av rengjøringsrutiner og ansvar

Ved å ha en enkel rengjøringsplan eller sjekkliste på synlige steder, kan alle på kontoret bidra til å holde området rent. Angi spesifikke oppgaver som skal utføres daglig eller ukentlig, og la de ansatte vite hvem som har ansvar for hva. Dette kan være spesielt nyttig i fellesområder som kjøkken og møterom.

Et rent kontor er ikke bare mer innbydende, det bidrar også til bedre helse og produktivitet blant ansatte. Ved å følge disse enkle tipsene kan dere opprettholde et ryddig og sunt arbeidsmiljø mellom rengjøringsbesøkene fra Storbyrenhold. Husk at vi er her for å hjelpe med de store rengjøringsoppgavene, slik at dere kan fokusere på å drive virksomheten deres. Kontakt oss i dag for mer informasjon om våre tjenester!